JUMANKAVITAATIO!!!!

Linja-autoihin liittyviä uutisia.
TAKAMOOTTORI
****
****
Viestit: 294
Liittynyt: 06 Marras 2008 19:20
On kiittänyt: 7 times
On kiitetty: 7 times

Re: JUMANKAVITAATIO!!!!

ViestiKirjoittaja TAKAMOOTTORI » 29 Heinä 2018 21:37

En ole törmännyt itse sulkeutuviin kattoluukkuihin, mutta kyllä toimimattomat ilmastointilaitteet on ongelma. Neljällä tuuletusikkunalla, kahdella kattoluukulla ja kattokanavapuhalluksella varustettu vähän vanhempi auto on ainakin ilmavampi, jos verrataan toimimattomaan tai heikkotehoiseen ilmastointiin. Minusta 90-luvun autot oli todella kuumia, eihän esim K 202 perusbussissa mitään tuuletusikkunoita ollut. Ja 12 metrin autossa muutenkin helposti ruuhkassa tiivis tunnelma. Mahtoiko tuuletusikkunat yleistyä Suomessa uudelleen vuosikymmenien tauon jälkeen vasta ihan 90-luvun lopulla Citarojen ja Ikarusten myötä? Jotain hyvää taisi siis Ikaruksistakin seurata. City L koreissa ei muistaakseni alkupään autoissa sellaisia pahemmin ollut, Lahti 402 koreissa sama juttu. Tämän päivän bussissa luulisi toimivan ilmastoinnin olevan itsestään selvyys, mutta ei tunnu olevan. Tärkein juttu ei ole joku ehdoton 21 lämpötila, vaan pikemminkin viileyden tuntu.

repesorsa
******
******
Viestit: 747
Liittynyt: 25 Elo 2011 17:25
Paikkakunta: Porvoo
On kiittänyt: 70 times
On kiitetty: 13 times

Re: JUMANKAVITAATIO!!!!

ViestiKirjoittaja repesorsa » 11 Elo 2018 10:23

Raivokuski hyppäsi bussista kadulle mesoamaan - vapaailtaa viettänyt Toni tuohtui, pikkutyttö purskahti lohduttomaan itkuun. Oli vapaailta ja suunnitelmana suunnata bussilla keskustaan syömään.

Helsinkiläinen Toni Mäkinen muistelee ilolla hänen ja vaimonsa aikomuksia parin viikon takaa. Kesäillan vietto sai kuitenkin täysin odottamatta ilon pilanneen käänteen, kun linja-autolla pysäkille kurvasi varsinainen raivokuski.

Mäkinen odotti hieman ennen kello kuutta tiistai-iltana 24. heinäkuuta bussia pysäkillä Helsingin Maunulassa. Linjan 67 autoa vartoi pysäkillä myös heille tuntematon nainen.

Kun linja-auto lähestyi, Mäkinen viittoi autoa pysähtyväksi. Hän huomasi takanaan seisseen naisen tekevän samoin. Kun bussi ei tästä huolimatta osoittanut pysähtymisen merkkejä, siirtyi Mäkinen huitomaan suurieleisemmin hieman ajotien puolelle.

Kuski painoi yllättäen jarrut pohjaan, aloitti hirmuisen huudon, avasi bussin ovet ja hyppäsi kadulle mesoamaan.

Kuljettajan Mäkisestä käyttämät haukkumasanat eivät ole painokelpoisia, vaan tyyliltään täysin ala-arvoista luokkaa.

Bussin etupenkillä istui pikkutyttö äitinsä kanssa. Tyttö hätääntyi kuskin huudosta ja purskahti lohduttomaan itkuu

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808 ... 4_u0.shtml

tkp
*****
*****
Viestit: 633
Liittynyt: 01 Tammi 2007 20:56
Paikkakunta: Nokia
On kiittänyt: 23 times
On kiitetty: 29 times

Re: JUMANKAVITAATIO!!!!

ViestiKirjoittaja tkp » 09 Marras 2018 19:58

Bussikuski syytti työnantajaansa rasistisesta syrjinnästä – Pahoinpiteli itse esimiehensä ja haukkui tätä yhtiön mukaan ”alempaan kastiin kuuluvaksi apinaksi”

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005893464.html

repesorsa
******
******
Viestit: 747
Liittynyt: 25 Elo 2011 17:25
Paikkakunta: Porvoo
On kiittänyt: 70 times
On kiitetty: 13 times

Re: JUMANKAVITAATIO!!!!

ViestiKirjoittaja repesorsa » 05 Joulu 2018 17:26

Ulkomaalaistaustaisten matkustajien epäillään hyökänneen linja-autossa kuljettajan kimppuun Uuraisilla ja Loimaalla – "Hän yritti ohjata autoa vastaantulevien kaistalle"
Keskusrikospoliisi kertoo tutkivansa tilannetta, jossa linja-auton matkustajan epäillään hyökänneen kuljettajan kimppuun Uuraisilla Keski-Suomessa viime yönä.

KRP:n tiedotteen mukaan välikohtauksen aiheuttanut mies oli yllättäen noussut istuimeltaan ja käynyt kuljettajaan käsiksi. Tutkinnajohtaja Sanna Springare kertoo, että mies oli ilmeisesti yrittänyt saada auton pois tieltä.
Kyseessä oli Koiviston Auton normaali reittiliikennevuoro Helsingistä Ouluun. Toimitusjohtaja Mikko Markkula kertoo, että matkustaja oli tarttunut kuljettajaa ranteesta, jolloin kuljettaja oli jarruttanut.

Etummaisilla penkkiriveillä istuvat matkustajat olivat huomanneet tilanteen välittömästi ja onnistuneet taltuttamaan epäillyn. Autossa oli noin 15 matkustajaa. Kuljettaja ei ollut huomannut käytöksessä poikkeavaa.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poliisi selvittää Uuraisten tapahtumien mahdollista yhteyttä Loimaalla tiistaina noin klo 16 tapahtuneeseen vastaavanlaiseen välikohtaukseen. Siinäkin ulkomaalaistaustaisen matkustajan epäillään puuttuneen linja-auton kulkuun Loimaan keskustassa, Asemakadulla, linja-autoaseman lähellä.

Loimaalta Turkuun matkalla olleen linja-auton kuljettaja yllättyi tilanteessa täysin.

– Etupenkillä istunut kaveri hyppäsi kuljettajan viereen ja väänsi rattia. Hän yritti ohjata autoa vastaantulevien kaistalle, kertoo Valtasen liikenteen toimitusjohtaja Petri Valtanen. Tilanteen pelasti vastaantulevan linja-auton kuljettaja, joka reagoi nopeasti.


https://yle.fi/uutiset/3-10541213

simppa
*****
*****
Viestit: 687
Liittynyt: 27 Huhti 2007 20:31
Paikkakunta: Oulu
On kiittänyt: 1 time
On kiitetty: 22 times

Re: JUMANKAVITAATIO!!!!

ViestiKirjoittaja simppa » 05 Joulu 2018 21:19

Kaleva Uuraisten tapahtumasta:

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/m ... ta/811579/

Uutta jihadismia?

S.A.L.Sa
****
****
Viestit: 221
Liittynyt: 08 Huhti 2007 18:04
On kiittänyt: 1 time

Re: JUMANKAVITAATIO!!!!

ViestiKirjoittaja S.A.L.Sa » 06 Joulu 2018 10:49

Jotenkin tulee mieleen tapahtumat Norjassa marraskuun alussa 2013. Siellä Årdalista Tyiniin matkalla olleen bussin kuljettaja ja kaksi matkustajaa pääsivät hengestään.


Palaa sivulle “Uutisia”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kyydissäolija ja 8 vierailijaa