Onnibus Oy (halpabussit)

Linja-autoihin liittyviä uutisia.
Nicke
****
****
Viestit: 410
Liittynyt: 16 Helmi 2007 21:05
On kiittänyt: 19 times
On kiitetty: 34 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja Nicke » 16 Joulu 2013 22:19

simppa kirjoitti:Hs.fi: "15 bussin yritys aikoo olla pian Suomen suurin joukkoliikennöitsijä"

http://www.hs.fi/ihmiset/15+bussin+yrit ... -art-new-8


Haaveilu ei kaiketi koskaan ole pahasta, mutta suhteellisuudentajustakaan ei haittaa ole. :eipä

Kuten uutinenkin sanoo, autoja on tällä hetkellä 15 ja Onnibus yhtiönä on pari vuotta vanha. Ensimmäisellä tilikaudella ei edes voitolle päästy ja jos en ihan väärin muista niin viime viikon Kauppalehdestä kävi ilmi ettei tuo nyt ollutkaan edes ihan nollatulos vaan tappiollinen. Siis maksamatta palkkoja tai osinkoja omistajille.

Ja nyt huudellaan kuinka on paha takaisku että VR saa jatkaa rautateillä monopolina. Vähän näyttöjä ensin että on katetta noille huuteluille! Vastaavilla näytöillä löytyy tästä maasta bussiyrittäjä jos toinenkin joka voisi ihan hyvin pauhata junien ostamisesta mediassa. Mutta he lienevät realisteja ja keskittyvät olennaiseen. Samaan aikaan kerrotaan kuinka etsitään rahoittajaa, mutta kuka tahansa ei kelpaa. Ei kelpaa vielä, kun Jyväskylän jättihankinta ei vielä ole oikeuskäsittelyn vuoksi ajankohtainen. Siinä vaiheessa kun pitää valuuttaa lyödä tiskiin niin luulisi, että tärkeämpää on, että sitä valuutta on, kuin se, onko se bussialan osaajalta vai pankilta.

Ylläolevasta avautumisesta huolimatta minusta on ihan hienoa, että kilpailutus on johtanut siihen, että bussialan voimasuhteet elävät. Luohan se ihan eri tavalla mielenkiintoa harrastukseenkin. Mielelläni olen väärässäkin tämän asian suhteen ja Onnibus näyttäköön epäilijöilleen, joihin minäkin lukeudun. Mutta niin kauan kun operoidaan 15 autolla nollatuloksella niin ärsyttää tuollainen vaahtoaminen kuinka "poliitikkojen saunottamisella" estetään suuren ja mahtavan Onnibusin raideliikenteen valtaus. Hoitaisivat nyt ensin Jyväskylän paikallisliikenteen kunnolla ja kannattavasti niin siinä alkaisi olla ensimmäinen kunnon työnäyte. Ja jännä homma että muissa kaupungeissa vanhojen yhtiöiden konseptilla on oltu Onnia halvempia. Esim. Lehtimäen Liikenne teki hienon laajennuksen Lahdessa, mutta eivät he ole mediassa huutelemassa millainen rahoitus kelpaa ja miten kartellit on murrettu! :kertoo

tkp
*****
*****
Viestit: 633
Liittynyt: 01 Tammi 2007 20:56
Paikkakunta: Nokia
On kiittänyt: 23 times
On kiitetty: 29 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja tkp » 16 Joulu 2013 22:29

Onniallianssissa ei ilmeisesti kaikilla ole puhtaat jauhot pussissa https://www.facebook.com/Onnibus/posts/517598365014482

asiakaspalvelija
*******
*******
Viestit: 1377
Liittynyt: 09 Elo 2007 00:55
On kiitetty: 35 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja asiakaspalvelija » 17 Joulu 2013 00:36

Kahdessa vuodessa nollasta autosta ja taskurahaluokan alkupääomasta 15 kaukoliikenne autoon (joista kaksi Onnibus oy:llä itsellä ja lisäksi Tampereen neljä uutta paikkuria) ei nyt ole ihan pientä kasvua sekään. Yrittäjien kohdalla "maksamattomia palkkoja ja osinkoja" -käsitettä ei olekaan, yrittäjillä on täysi vapaus olla ottamatta itselleen palkkaa tai osinkoa yrityksestään. Tässä tapauksessa ne rahat on käytetty yrityksen kasvattamiseen ja eletty muiden hommien tuloilla tai säästöillä. Ulkopuolista rahoitusta joukkoliikenneliikennöitsijä voi saada paremmin ja varsinkin paremmilla ehdoilla joltain joka ymmärtää alan toimintaa, paikallisen Säästöpankin johtajalle on aika turha ruveta vääntämään rautalangasta mitä tässä ollaan tekemässä ja miksi tehdään jotain muuta kuin perinteistä kehittymättömyyttä ja kasvamattomuutta. Rahoituksessa olennainen osa on sen hinta eli korko. Kyllähän rahaa voi saada helpostikin mutta sen hintakin voi olla ihan järjettömiä jos ei rahoittaja ymmärrä mitä ollaan tekemässä. Ja visiot pitää tietysti olla korkeammalla kuin ensi viikon suunnitelmat, muuten ollaan Lehtosen Liikenteen tasoisissa tulevaisuuden näkymissä.

Pilot
***
***
Viestit: 128
Liittynyt: 26 Marras 2006 15:12
Paikkakunta: Vantaa
On kiitetty: 1 time

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja Pilot » 17 Joulu 2013 02:47

Lainaus Nickeltä: "Ensimmäisellä tilikaudella ei edes voitolle päästy ja jos en ihan väärin muista niin viime viikon Kauppalehdestä kävi ilmi ettei tuo nyt ollutkaan edes ihan nollatulos vaan tappiollinen. Siis maksamatta palkkoja tai osinkoja omistajille. "


En juuri yrityselämästä(kään) mitään ymmärrä, mutta ei kai ole odotettavissakaan (juuri) millään uudella, minkä tahansa alan firmalla voitolle pääsyä eka vuotena/vuosina. Alkuun syötetään rahaa ja sitten sitä mahdollisesti kotiutetaan. Vai? :)

Sycorax
*******
*******
Viestit: 1136
Liittynyt: 13 Loka 2006 21:00
Paikkakunta: Tampere
On kiittänyt: 24 times
On kiitetty: 29 times
Viesti:

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja Sycorax » 17 Joulu 2013 11:14

Mun mielestä asia on edelleen niin, että Onnibussilla on se 2 kaukoliikenneautoa ja sekalainen määrä katureita, ei ne Rindellin tai Keskimatkojen autot ole Onnibussin, vaikka niiden väreissä ajaakin. Suomen suurimmaksi liikennöitsijäksi on vielä paljon matkaa, siihen tarvitaan muutakin kuin suurta suuta ja katteettomia lupauksia.
"Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!"

asiakaspalvelija
*******
*******
Viestit: 1377
Liittynyt: 09 Elo 2007 00:55
On kiitetty: 35 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja asiakaspalvelija » 17 Joulu 2013 12:05

Enemmän se on silti ketjunakin kasvanut kuin Expressbus. :)

Avatar
J_J
*******
*******
Viestit: 1581
Liittynyt: 05 Marras 2006 22:04
Paikkakunta: Kostamus / Arkangel
On kiittänyt: 28 times
On kiitetty: 41 times
Viesti:

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja J_J » 17 Joulu 2013 13:22

asiakaspalvelija kirjoitti:Enemmän se on silti ketjunakin kasvanut kuin Expressbus. :)

"Sitähän sä kysyit!? Miälevvikast läpändeerust!"...
En ole rasisti - olen realisti...

toppila
***
***
Viestit: 181
Liittynyt: 08 Elo 2008 07:34
On kiittänyt: 12 times
On kiitetty: 2 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja toppila » 17 Joulu 2013 17:09

Pilot kirjoitti:Lainaus Nickeltä: "Ensimmäisellä tilikaudella ei edes voitolle päästy ja jos en ihan väärin muista niin viime viikon Kauppalehdestä kävi ilmi ettei tuo nyt ollutkaan edes ihan nollatulos vaan tappiollinen. Siis maksamatta palkkoja tai osinkoja omistajille. "


En juuri yrityselämästä(kään) mitään ymmärrä, mutta ei kai ole odotettavissakaan (juuri) millään uudella, minkä tahansa alan firmalla voitolle pääsyä eka vuotena/vuosina. Alkuun syötetään rahaa ja sitten sitä mahdollisesti kotiutetaan. Vai? :)


Aika harvassa paikkaa kilpailluilla markkinoilla päästään voitolle vielä toisenakaan tilikautena.

Pääseminen toisaalta kertoo siitä, että jollain keinotekoisella menettelyllä jaetaan vaan olemassa olevaa varallisuutta uudelleen eikä sen kummempaa. Vanha liikennelupamenettely toimii edelleen kuten viinanmyyntilupa ravintoloitsijalle aikanaan, eli jaetaan vain asiakkaat jollekin rahastettavaksi ja siinä se. Silti jotkut onnistuvat menemään konkurssiin taksilupineen, liikennelupineen tai ennen vanhaan kossulupineen eli inhimillistä toimintaa sekin on eikä sen kummempaa. Kunnalliset ja valtiolliset laitokset on sitten asia erikseen, ne kun ei mene nurin vaikka miten torveilisi, vaan ainoastaan nostattavat veroruuvilla kaivoksesta lisää seteleitä nuotioon.

dm32
****
****
Viestit: 400
Liittynyt: 10 Elo 2012 11:44
On kiittänyt: 6 times
On kiitetty: 34 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja dm32 » 17 Joulu 2013 19:06

tkp kirjoitti:Onniallianssissa ei ilmeisesti kaikilla ole puhtaat jauhot pussissa
No mutta eikös nuo tuollaiset takuutunnit 2-viikkoisjaksossa ja ylityökorvaukset ja olosuhdelisät ynnä muut hömpötykset ole vain pahojen "suku(puoli)oikeusparoonien" keksimiä kilpailunrajoittamiskonsteja. Ei sellaisia tietenkään pidäkään maksaa jos on hyvällä asialla ja tekemässä suurta ja ihanaa joukkoliikenneuudistusta koko Suomen kansan hyväksi. "Tehtiin mitä piti"

asiakaspalvelija kirjoitti:Enemmän se on silti ketjunakin kasvanut kuin Expressbus. :)
Ja paljon nopeammin on irtaantumisiakin tullut. Kesälahden linjan case oli ihan yliveto surkuhupaisuudessaan ja eipä tuo tapaus Rauma-Helsinkikään oikein vakuuttanut matkustavaa yleisöä. Ja toisaalta EB:ssä lienee yhä sellainen määrä autoja ja linjoja jota onni ei tule koskaan kaukoliikenteessä saavuttamaan muutakuin onnellisten unelmissa?

Nicke
****
****
Viestit: 410
Liittynyt: 16 Helmi 2007 21:05
On kiittänyt: 19 times
On kiitetty: 34 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja Nicke » 17 Joulu 2013 22:42

asiakaspalvelija kirjoitti:...Rahoituksessa olennainen osa on sen hinta eli korko. Kyllähän rahaa voi saada helpostikin mutta sen hintakin voi olla ihan järjettömiä jos ei rahoittaja ymmärrä mitä ollaan tekemässä...


Tässä on todella tärkeä pointti! JOS Onnibus onnistuu jostain raapaisemaan Jyväskylän pakettiin sellaisen rahoittajan, jolla on joukkoliikenneosaamista (tai edes -ymmärrystä), ja rahoituksen hinta on vieläpä kilpailukykyinen ja JOS Onnibus on tuon paketin hinnoitellut niin, että siitä jotain viivan alle jää, niin siinä alkaa olla jo kunnon työnäytettä. Tuollaiset rahoittajat ovat varmasti kiven alla, toivottavasti sellainen jostain löytyy. Tietysti se paikallisen Säästöpankin pomo ei varmaan ihan halvalla sitä lainaa tarjoa kun oma pääomakin on negatiivisen puolella...

Totta on, että harva yhtiö on kultakaivos on heti perustamisensa jälkeen mutta myöskään kasvu pelkän kasvun vuoksi ei ole järkevää vaan liikevaihdon lisäksi myös tuloksen pitäisi kasvaa. Aika näyttää miten käy Onnibusin kanssa enkä missään nimessä mitään pahaa toivo yhtiölle, kunhan nyt vaan ärsyynnyin tuosta suuruudenhullusta huutelusta ja JÄLLEEN harjoitetusta muiden mustamaalaamisesta (tuo saunottamiskommentti).

EA
****
****
Viestit: 267
Liittynyt: 27 Maalis 2009 13:51
On kiittänyt: 33 times
On kiitetty: 7 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja EA » 18 Joulu 2013 08:17

Nicke kirjoitti:JOS Onnibus onnistuu jostain raapaisemaan Jyväskylän pakettiin sellaisen rahoittajan, jolla on joukkoliikenneosaamista (tai edes -ymmärrystä), ja rahoituksen hinta on vieläpä kilpailukykyinen ja JOS Onnibus on tuon paketin hinnoitellut niin, että siitä jotain viivan alle jää, niin siinä alkaa olla jo kunnon työnäytettä. Tuollaiset rahoittajat ovat varmasti kiven alla, toivottavasti sellainen jostain löytyy. Tietysti se paikallisen Säästöpankin pomo ei varmaan ihan halvalla sitä lainaa tarjoa kun oma pääomakin on negatiivisen puolella...
Niin olen ymmärtänyt aiheeseen liittyvistä uutisista, että rahoittaja olisi jo olemassa. Pääomakaan ei tainnut negatiivisen puolella käydä ekan vuoden aikana, ainakin niin väittävät. Ehkäpä tästä syystä voisikin uskoa että rahoittaja oikeasti onkin löytynyt. Milloin sitten puuttuvat tuohon Rindellin touhuun, saapa nähdä. Sitä odotellessa...

Avatar
J_J
*******
*******
Viestit: 1581
Liittynyt: 05 Marras 2006 22:04
Paikkakunta: Kostamus / Arkangel
On kiittänyt: 28 times
On kiitetty: 41 times
Viesti:

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja J_J » 18 Joulu 2013 08:44

EA kirjoitti:Milloin sitten puuttuvat tuohon Rindellin touhuun, saapa nähdä. Sitä odotellessa...

Mihin "touhuun"? Ei ainakaan Onnibus'n epäsosiaalisessa mediassa ole mitään tietoa Rindellin "touhuista" :hege
Toimitusjohtaja Möttö ja varapääkonserninjohtaja Helke eivät liene kumpikaan kuulleetkaan mistään epäkohdista tai muusta vilunkipelistä... Lienee vaan jonkun katkeroituneen sukusikaparonin kätyrin keksintöä ja mustamaalaamista moiset huhut? Eiku ainiin, se Aluehallintoviraston työsuojelutarkastus :pajottaa
En ole rasisti - olen realisti...

dm32
****
****
Viestit: 400
Liittynyt: 10 Elo 2012 11:44
On kiittänyt: 6 times
On kiitetty: 34 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja dm32 » 18 Joulu 2013 11:08

J_J kirjoitti:Eiku ainiin, se Aluehallintoviraston työsuojelutarkastus :pajottaa
Jonka joku on jo ehtinyt nettiinkin ladata: http://www.mediafire.com/view/25eabgb1y ... indell.pdf

tkp
*****
*****
Viestit: 633
Liittynyt: 01 Tammi 2007 20:56
Paikkakunta: Nokia
On kiittänyt: 23 times
On kiitetty: 29 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja tkp » 18 Joulu 2013 11:24


Ak_81
****
****
Viestit: 491
Liittynyt: 26 Loka 2010 13:11
On kiittänyt: 12 times
On kiitetty: 8 times

Re: Onnibus Oy (halpabussit)

ViestiKirjoittaja Ak_81 » 18 Joulu 2013 16:38

tkp kirjoitti:Turun sanomat kirjoittaa aiheesta http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/574615 ... llisuuksia


Tarkastus paljasti puutteellisuuksia myös digitaalisten ajopiirturitietojen tallennuksessa.

Työnantaja ei ollut säännöllisesti kopioinut kaikkien käyttämiensä kuljettajien kuljettajakorttien eikä ajoneuvojen digitaalisten ajopiirtureiden tietoja


Kuinkahan monessa yhtiössä tuosta edes tiedetään? Eipä minunkaan ajomestari ole monesti kyselly kortin perään viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana :tylsää

Vaikka kyllähän osa noista rikkomuksista menee enempi välinpitämättömyyden piikkiin.
"Those who drive Lahti 400, we salute you"


Palaa sivulle “Uutisia”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa