Espanjaa ja ripaus Englantia

Ulkomaalaisia busseja.
Lasse

Espanjaa ja ripaus Englantia

ViestiKirjoittaja Lasse » 26 Touko 2008 15:39

Espanjassa merkkikirjo näyttää olevan melkoinen. Valtaosa autoista on kotimaisilla koreilla, jotka on rakennettu Volvon, Scanian, Mannin, Mersun ja Ivecon alustoille. Barcelonassa yleisimpänä katurikorina ehkä Castruosa, tilausliikenteessä Irizar PB ja Noge Touring, nämä kaikilla edellä mainituilla alustoilla.

KuvaKuvaKuvaKuva
KuvaKuvaKuvaKuva

KuvaKuvaKuvaKuva
KuvaKuvaKuvaKuva

Placa d´Catalunyan ja lentoaseman väliä liikennöitiin pääsääntöisesti Setra S 319 NF:llä, linjan vuorotiheys oli kuusi minuuttia, ja matkustajamäärät huikeita. Pysäkillä jonotti jatkuvasti noin sadan metrin jono.
Kuva

Seuraavaksi kiertoajelulle Barcelonan ulkopuolelle, autona Sarbus:in M-B OC500 Noge Touring. Kokonaisuudessaan erittäin miellyttävä auto, hiljainen ja kaikin puolin laadukkaan oloinen.
Kuva

Ensimmäinen pysähdys oli Torres viinitila.
KuvaKuvaKuva

Tuonne vuorelle pitäsi jatkaa junalla, myöhemmin tultiin alas busillamme.
Kuva

Montserrat vuorella sijaitsee lähes tuhat vuotta vanha luostari. Tänään rakennuksissa toimii hotelli, ravintoloita, museo sekä matkamuistomyymälöitä. Kohde kuuluu tärkeimpiin nähtävyyksiin alueella, ja turistibussien virta olikin jatkuva.

KuvaKuvaKuvaKuvaKuva

Päivän viimeinen kohde oli Sitgesin kaupunki välimeren rannalla, noin 40 kilometriä Barcelonasta.
Kuva

Ja takaisin Barcelonassa.
KuvaKuvaKuva

Barcelona on Euroopan suurin risteilyalusten vierailukohde, muutakin laivaliikennettä riittää.
KuvaKuvaKuvaKuvaKuva

Sitten Spanairin aamulennolla Bilbaoon, jonne aikaa ei kuitenkaan jäänyt kuin Sartutziin lähtevän bussin etsimiseen. Sitä ei kuitenkaan löytnyt, joten taksilla. 120 km/h moottoritien kolmatta kaistaa kaksi metriä edessä ajavan takana, ja perillä 25 euroa köyhempänä.
KuvaKuvaKuva

Santurtzista P&O Ferriesin Pride of Bilbaolla Portsmouthiin. Lähtö kello 13.15 ja perillä seuraavana päivän kello 17.15 paikallista aikaa, joka on tunnin Espnjan aikaa jäljessä. Biscaya näytti kuitenkin kauneimmat puolensa, ja nähtiin melkoisesti sekä valaita että delfiinejä. Vuodesta 1995 on jokaisella matkalla mukana joku Biscaya dolphion research team:ista, tällä risteilyllä hän oli tehnyt 1829 havaintoa valaista ja delfiineistä.
KuvaKuvaKuva

Porsmouthissa yötä, aamulla Volvo Plaxtonilla Lontooseen, josta Finnairin iltakoneella kotiin.
KuvaKuvaKuva

Palaa sivulle “Ulkomaan ihmeitä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija