MH:n aikatauluhaku ei ole reittihaku

Aikatauluihin liittyvää keskustelua.
asiakaspalvelija
*******
*******
Viestit: 1378
Liittynyt: 09 Elo 2007 00:55
On kiitetty: 35 times

MH:n aikatauluhaku ei ole reittihaku

ViestiKirjoittaja asiakaspalvelija » 01 Heinä 2008 21:03

Mistähän kumman syystä Matkahuollon aikatauluhaku ei osaa auttaa turistia joka ei tiedä minkä vaihtokaupunkien kautta määränpäähän kannattaa matkustaa tai edes pääsee? Navigaattorit ja karttaohjelmat osaavat nykyään laskea käden käänteessä mikä on nopein tai lyhin reitti paikasta toiseen, mikä ei kaikille ihmisille ole ollenkaan helppo tehtävä jos maantiedon tunnilla on nukuttu. Tai mistä joku ulkomaalainen ainakaan voi edes tietää. Busseilla kulkiessa tulee vielä yllätyssektori bussivuorojen toisiinsa sopimisesta, välillä nopeiten perillä onkin maantieteellisesti mutkan kautta kulkien. Tietokone osaisi kuitenkin etsiä ja laskea reitin vaikka minne. Tiedän että nyt aikatauluhaku löytää vain liikennöitsijöiden erikseen vaihtoyhteyksiksi ilmoittamat vaihtoyhteydet (joissa on yleensä tai usein edullisempi suoran matkan mukainen taksakin). Mutta olisi se nyt kohtuullista kertoa miten bussilla pääsee edes Porvoosta Lohjalle (paikalliset kyllä tietää että Helsingissä vaihtaen). Ja taas saataisiin lisää matkustajia kun perille pääsy ei olisi niin vaikeaa!

JNo
***
***
Viestit: 183
Liittynyt: 25 Elo 2007 09:37
Paikkakunta: Helsinki
On kiittänyt: 37 times
On kiitetty: 46 times

Re: MH:n aikatauluhaku ei ole reittihaku

ViestiKirjoittaja JNo » 03 Heinä 2008 06:43

Todettakoon että reitittävä aikatauluhaku on kehitteillä. Periaatteessa sen ensimmäiset vaiheet ovat jo nyt käytössä eräiden keskisuurien kaupunkien paikallisliikenteessä. Palvelu laajenee työn edetessä valtakunnalliseksi. Kehittely kuitenkin ottaa aikansa.

034
*****
*****
Viestit: 519
Liittynyt: 12 Helmi 2009 18:49
On kiittänyt: 14 times
On kiitetty: 4 times

MH:n aikatauluhaku ei ole reittihaku

ViestiKirjoittaja 034 » 04 Heinä 2010 09:50

Olen itsekkin huomannut että MH aikatauluhaussa on tuo paha miinus. Sama esim. Salo/Lahti. Ei löydä yhteyksiä. Pitää pistää osiin. Salo/HKI / HKI/Lahti. Ja sovittaa itse..


Palaa sivulle “Aikataulut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija